Dahua Teknoloji Kameraları, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları İçin Video Gözetimi Kazanma Çözümünü Sağladı

Olimpiyat Oyunları şehre geldiğinde, planlama sürecinde ve olay sırasında insanların ve mülklerin refahı büyük önem taşır. Rio de Janeiro’daki 2016 Yaz Olimpiyatları, 500.000 yabancı ziyaretçi çekiyor ve 10.500 sporcu yarışmasını izleyecek olanlara 7.5 milyon dolarlık bilet satıyor. El altında 85.000 güvenlik personeli var ve güvenlik için toplam bütçe $ 895 milyon. *

Meydan okuma
Rio de Janeiro hükümet yetkilileri, 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları için güvenli bir ortam sağlamak için Rio de Janeiro-Copacabana, Maracanã, Deodoro ve Barra da’daki Olimpik Park’ın içindeki ve çevresinde geniş bir alan genişliğini izlemek için kapsamlı bir video gözetimi çözümü aramaya başladı. Tijuca. Olimpiyat Stadyumu, Sambódromo, Maracanãzinho Olimpiyat Merkezi BMX, Plaj Voleybolu Arena, Olimpiyat Köyü ve Paralimpik yanı sıra yetkililer, sporcular ve resmi basın tarafından özel olarak kullanılmak üzere çevreleyen yollar arasında yer alması gereken diğer mekanlar da vardı.

Olimpiyatların güvenlik projesi, yüksek çözünürlüklü (HD) görüntüler üretebilecek ve yüksek trafik akışı ile olayları izlerken ani olan akıllı video analizlerini destekleyebilen kameralar gerektirdi.

Çözüm
Rio de Janeiro hükümet yetkilileri, tüm teklif taleplerini yerine getirdiğinden ve en yüksek teklifi veren en iyi çözüm olarak kabul edildiğinden, dünyadaki en büyük ikinci pazar pazarında (araştırma şirketi IHS’ye göre) yüksek değerli, toplam güvenlik çözümleri sağlayıcısı olan Dahua Teknolojisini seçti. performans.

DAHUA, projeye 1823 adet yüksek çözünürlüklü IP, kubbe ve 30x optik zoom pan-tilt-zoom (PTZ) kameralar sağladı. Dahua kameraları, güvenlik personelinin Olimpiyat kompleksini ve ortamlarını gözlemleyebileceği stratejik yerlerde kuruldu. Video yayını, Olimpiyat Parkı ve Rio de Janeiro Operasyon Merkezi içindeki merkezi izleme istasyonlarına özel bir ağ aracılığıyla iletildi; burada insanlar ve nesneler, sporcuların ve ziyaretçilerin korunmasına yardımcı olmak için açıkça tanımlanabiliyordu. Dahua toplam güvenlik çözümü, tıbbi acil durumların, vandalizmin ve bir yanıt ekibinin gerekli olduğu diğer durumların belirlenmesinde yetkililere yardımcı oldu.

Video gözetim sistemi, yüksek kaliteli HD görüntü yakalamak için tasarlandı. Kameralar, gömülü istihbarat işlevlerini desteklemek için gelişmiş teknolojilere sahiptir; örneğin, terk edilmiş veya eksik nesneleri, yasaklanmış bir alandaki yetkisiz girişi ve diğer tanımlanmış etkinlikleri tespit ettiği zaman merkezi izleme için uyarı gönderilmesi gibi. Kameralar ayrıca, gerçek zamanlı yüksek çözünürlükte görüntülerin kaydedilmesini ve izlenmesini sağlayan çoklu akış özelliğini destekledi; böylece operatörler hem canlı hem de kaydedilmiş görüntülerin net ve iyi tanımlanmış bir görünümüne sahip oldular.

Yararları
Dahua, video gözetim ürünlerinin yanı sıra, eğitim operatörlerini ve ayar ayarlarını yönetmeyi içeren tam teknik ve ticari destek sağlayarak 2016 Rio Olimpiyat güvenlik projesine katkıda bulundu. Dahua, entegratörler ile Rio de Janeiro hükümeti arasında, bu projede kullanılan kameralar ve üçüncü taraf platformları arasında kapsamlı bir entegrasyon sağlamak için bir ortaklık düzenledi.

“Dahua Teknoloji ürünleri, tüm operasyon sırasında şaşırtıcıydı. Görüntü kalitesi diğer markalara kıyasla çok daha iyi “dedi. “Gelecekte Dahua ile işbirliği yapmak için başka fırsatlar bekliyoruz.”